Er gloort weer hoop voor Clarance

Steenwijk - In 2008 heeft voormalig inwoner van Steenwijk, Clarance van der Schaaf, zijn zomerhit ‘Vakantie’ gebracht. ‘Helaas heeft deze single het niet gered’. Maar nu scoort hij met twee nieuwe coversingles.

Na 'Vakantie' brak er een moeilijke periode aan voor Clarance. ‘Ik moest een zware rugoperatie ondergaan en kreeg een prothese. Ik heb lange tijd niet kunnen werken en ook voor de toekomst werd het moeilijk om deze baan te behouden.’ Hij werd afgekeurd, verloor zijn baan en moest zijn woning verkopen. ‘Dan val je in een zwart gat en ben je aan het lot overgeleverd.’ Clarence heeft 16 jaar in Steenwijk gewoond en verhuisde in 2009 naar Zeist.  Maar er gloort weer hoop voor Clarance. De 39-jarige gaf niet op. ‘Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor.’ Door zijn wilskracht, zijn geloof in zichzelf zijn er ook andere mensen in hem gaan geloven.

NGC-Productions heeft Clarance, tevens zijn artiestennaam, de kans gegeven om twee coversingles uit te brengen. Deze nummers zijn te downloaden bij onder andere Itunes, SBS6, Spotify, Veronica en Net5. Bij vele is hij op nummer 1 binnengekomen in de downloads top10. De single Your Man en het duet Use Somebody met Naomi Gael is door deze downloadportaals super goed ontvangen. ‘Naomi is 16 jaar en heeft al een grote hit in Duitsland’, zegt Clarance.

De singles zijn bij Tv Oranje zelfs binnengekomen op nummer 15 en heeft inmiddels de eerste plaats bereikt in de verzoekparade. Ook zijn de nummers in 41 verschillende landen te beluisteren op de radio. Het lijkt hem muzikaal eindelijk voor de wind te gaan. NGC-productions heeft het nu mogelijk gemaakt dat Clarance begin augustus met zijn eigen geschreven nummer ‘If you really want it’ zal uitkomen, in combinatie met een videoclip. ‘Het nummer gaat over het navolgen van je dromen.

Laat niemand je zeggen dat je iets niet kunt. Het geloof in jezelf is het allerbelangrijkste en dat heeft mij door de moeilijke tijd heen gesleept. Ik hoop met dit nummer veel mensen te kunnen bereiken die op hetzelfde punt staan of hebben gestaan, en hier kracht uit putten.’