Verwarring over maximaal toegestaan gewicht brug Witte Paarden

Witte Paarden - BuitenGewoon Leefbaar Steenwijkerland is verbaasd over de wijziging van de verkeersborden bij de IJzeren brug over het spoor bij Witte Paarden. De partij gaat daarover vragen stellen in de gemeenteraad.

Volgens de fractie schept de wijziging van de verkeersborden veel verwarring. Voorheen werd door een verbodsbord (4 ton) aan de ene kant van de brug de as-druk aangegeven en aan de andere kant het (4 ton) het volledig toelaatbaar gewicht. Nu zijn er echter nieuwe borden geplaatst en aan weerzijden wordt dezelfde toegestane druk (max 4 ton) aangegeven.

Dit geeft problemen voor agrariërs met hun grote machines maar natuurlijk ook voor vrachtwagens. Deze mogen de brug niet over. Omdat dit pas wordt aangegeven bij de brug, betekend dit dat sommigen het risico zullen nemen er toch over te gaan, mede omdat het moeilijk is daar om te keren.

Naar verluid is op deze aangepaste situatie ook al gehandhaafd en zijn behoorlijke boetes uitgedeeld.

De fractie wil van de gemeente weten wat de reden is geweest om de bebording en of er voorheen een onveilige situatie bestond. daarnaast wil de partij weten of het college bereid is met de eigenaar van de brug te praten over een oplossing.

In juni gaf ProRail al aan de brug niet te zullen vervangen.

Lees ook: ProRail bewaakt brug in Witte Paarden