VIDEO: Het is 'nu of nooit' voor bouw zorgappartementen

In de nieuwe aflevering van het regionale tv-programma Ondernemend wisselen directeur Peter Visch van De Stouwe en directeur Ruud Slot van De Zorgzaak van gedachten over de toekomst van de thuiszorg en de kabinetsplannen over de langdurige zorg.

Het beleid van de overheid is erop gericht ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Verzorgingshuizen sluiten geleidelijk hun deuren. Volgens Peter Visch blijft er echter een categorie ouderen voor wie het verzorgingshuis een veilige haven is.

Huize ABC staat op de nominatie te worden gesloten. De Stouwe heeft een, volgens Visch prachtig plan ontwikkeld voor zorgappartementen aan de Groenmarkt/Kromme Elleboog, als onderdeel van het complex waarin ook een parkeergarage wordt ondergebracht.

Tegen de bouwhoogte en het volume zijn bezwaren van omwonenden ingebracht. Het is binnenkort nu of nooit, aldus Peter Visch. De bal ligt nu bij het college van B en W.

Andere gast is Annerie Kremer van de gelijknamige uitvaartzorg en eigenaar van het Afscheidshuis. Notaris Bart Lever spreekt de maandelijkse column in.

Bekijk ook de eerdere afleveringen, via het dossier Ondernemend.