'Tent Abvakabo moet weg'

Steenwijk - De gemeente Steenwijkerland heeft de Abvokabo FNV via een last onder dwangsom laten weten dat de tent, die nu bij de hoofdingang van het gemeentehuis in Steenwijk staat, moet verdwijnen.

De tent staat in strijd met de standplaatsvergunning die voor deze locatie was verleend, maar nu is afgelopen. Een voorstel van de gemeente voor een andere locatie bij het gemeentehuis, bleek voor de Abvokabo FNV niet acceptabel.

Volgens gemeentewoordvoerder Marcel de Werd wil de gemeente zich als goed gastheer opstellen en de actie van de Abvokabo mogelijk maken door het toestaan van de tent als tijdelijk kantoor. 'De gemeente is daarbij echter wel gebonden aan het gemeentelijk handhavingsbeleid.  Dit houdt in dat wanneer de tent niet naar een wezenlijk andere plek bij het gemeentehuis wordt verplaatst, er geen tijdelijke standplaatsvergunning voor de tent meer kan worden afgegeven.'

Thuiszorgmedewerkers voeren inmiddels ruim zes weken actie bij het gemeentehuis, tegen het voornemen van de gemeenten Steenwijk, Urk en Noordoostpolder om de zorg anders te organiseren. In de tent komen elke dag medewerkers uit de thuiszorg samen, zijn inmiddels ruim 4000 handtekeningen van burgers opgehaald en worden acties op andere locaties voorbereid. De tent staat voor het gemeentehuis als symbolische waarschuwing voor de vele andere gemeenten waar nog moet worden besloten over de toekomst van de thuiszorg.

'De strijd om de tent lijkt een manoeuvre om de vakbonden uit te schakelen, zodat het uiteindelijke voorstel van het college geruisloos door de raad kan worden gehaald', aldus de Abvokabo FNV.

Lees ook: Abvakabo FNV wil actietent niet verplaatsen