Thuiszorg overhandigt duizenden handtekeningen aan wethouder

Steenwijk - Thuiszorgmedewerkers overhandigen woensdag duizenden handtekeningen voor goede zorg aan wethouder Dieke Frantzen van de gemeente Steenwijkerland, zo laat Abvakabo FNV weten.

De gemeenten Noordoostpolder, Steenwijkerland en Urk willen fors snijden in de thuiszorg. Hierdoor verliezen honderden thuiszorgmedewerkers hun baan en duizenden kwetsbare mensen raken hun vertrouwde zorg kwijt. De thuiszorgmedewerkers accepteren dit niet. 'Kwetsbare mensen blijven zorg nodig hebben en daar is voldoende geld voor beschikbaar', zo is hun mening.

De afgelopen maanden hebben de thuiszorgmedewerkers samen met vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak actie gevoerd om de thuiszorg te redden. Ook hebben zij duizenden handtekeningen opgehaald. 'Je ziet dat de mensen in Steenwijkerland en omgeving massaal achter de thuiszorgers staan. Ook zij willen dat goede zorg voor ouderen en kwetsbare mensen behouden blijft,' aldus actieleider Riek van Kampen.

Actietent staat al ruim zeven weken

Thuiszorg-medewerkers voeren inmiddels ruim zeven weken actie tegen het voornemen van de gemeenten Steenwijk, Urk en Noordoostpolder om de zorg anders te organiseren. Zij doen dat vanuit een tent voor het gemeentehuis van Steenwijk.

Lees meer in het dossier: Protest Abvakabo FNV bij gemeentehuis