Bekeuring op IJzeren Brug loopt flink in de papieren

Willemsoord - De politie gaat strenger controleren op zwaar verkeer dat gebruikt maakt van de inmiddels beroemde IJzeren Brug, de verbinding tussen Witte Paarden en het achterland van Baars, De Pol, Eese en Woldberg.

Tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelang Willemsoord kondigde wijkagent Jouke Woudstra aan dat een bekeuring voor de overschrijding van de toegestane vier ton aardig in de papieren gaat lopen. 'Dat is zomaar een paar honderd euro', aldus Woudstra. 'Een beetje tractor weegt tegenwoordig alleen al dat gewicht en dan praat je nog niet eens over een aanhanger.'

Verwarring over toestand brug

Bij de brug werden onlangs nieuwe verkeersborden geplaatst om duidelijk te maken dat het volledig toelaatbaar gewicht op de brug maximaal vier ton is. Dat zorgde voor verwarring bij chauffeurs van zware voertuigen, omdat voorheen door een verbodsbord aan de ene kant van de brug de as-druk werd aangegeven en aan de andere kant het volledig toelaatbaar gewicht.

BuitenGewoon Leefbaar kaartte de kwestie aan bij de gemeente Steenwijkerland. De gemeente antwoordde dat de brug geen schade heeft ondervonden van te zwaar landbouwverkeer dat over de brug heeft gereden. Sterker nog: de brug kan volgens eigenaar ProRail nog wel honderd jaar mee.

Extra verkeersoverlast

Doordat ProRail heeft aangegeven de brug niet te vervangen, zit Willemsoord met een volgend probleem opgezadeld: zwaar verkeer rijdt nu om via het dorp en zorgt voor extra verkeersoverlast.

Lees ook:
IJzeren Brug uit 1865 nog niet toe aan vervanging
Verwarring over maximaal toegestaan gewicht brug Witte Paarden
ProRail bewaakt brug in Witte Paarden