Thuiszorgers morgen in actie bij raadsvergadering

Steenwijk - Het besluit over de thuiszorg moet worden uitgesteld, vinden thuiszorgmedewerkers uit de regio. Daarom demonstreren zij dinsdag voorafgaand aan de gemeenteraad en wonen zij daarna de vergadering ook bij.

Dinsdag vergadert de gemeenteraad van Steenwijkerland over de toekomst van de thuiszorg. De wethouder wil een besluit over de afschaffing van de thuiszorg per 1 juli 2015  vaststellen, waardoor 363 thuiszorgzorgmedewerkers hun baan verliezen. Tegelijkertijd heeft de wethouder samen met twee andere gemeenten en de zorgaanbieder een plan ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid, om de zorg en werkgelegenheid in 2015 en 2016 overeind te houden.

Thuiszorgmedewerkers vinden het onacceptabel dat de wethouder op twee gedachten hinkt. Zij voeren dinsdag actie en roepen de gemeenteraad op geen besluit te nemen over de thuiszorg totdat het ministerie heeft besloten over de ingediende plannen om de thuiszorg te behouden.

Al meer dan twee maanden actie

De thuiszorgmedewerkers voeren samen met Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak al meer dan twee maanden actie in Steenwijkerland en omgeving tegen de plannen om de thuiszorg grotendeels af te schaffen. Door de afbraakplannen raken 363 mensen hun werk kwijt en duizenden kwetsbare mensen verliezen hun vertrouwde zorg. De thuiszorgmedewerkers pikken dit niet. Kwetsbare mensen blijven zorg nodig hebben en daar is genoeg geld voor beschikbaar. De thuiszorgmedewerkers willen in elk geval heel 2015 zorg blijven bieden, zodat voor iedereen genoeg tijd is om een oplossing te vinden.

Lees meer in het dossier Protest Abvakabo FNV bij gemeentehuis