Vakbonden verstoren tour bestuurders

Steenwijkerland – Burgemeester en wethouders maakten zaterdag met de bus een tour door de gemeente om in gesprek te gaan met inwoners. Een smetje was volgens de bestuurders de vakbonden en de zorgmedewerkers die hen ‘met luide muziek achtervolgden'.

De start was in Giethoorn, daarna ging de bus naar Vollenhove, Blokzijl en Kuinre. In deze vier kernen werden de bedoelingen van de burgemeester en wethouders verstoord door de actie van de vakbonden en zorgmedewerkers. Een goed gesprek ging moeizaam, maar volgens de burgemeester en wethouders waren de gesprekken ‘zeer nuttig’.

Prullenbakken!

‘Normaal gun je jezelf geen tijd om zoiets te ondernemen. Dit was leuk’, zegt Marja van der Tas. In Giethoorn werd het bestuur opgewacht door Gieters Belang. Een issue was de toekomst van De Buuzepolle in Noord, ‘waarmee het college bezig is.’ Ook worden toeristen aangesproken met de vraag of ze ‘wat missen’. Het antwoord was heel simpel: ‘Prullenbakken!’

In Vollenhove kwamen suggesties voor de oude Woldpoort. In Kuinre waren de bestuurders verbaasd dat er een ruimtetekort en wachtlijst is voor de kinderopvang. ‘Verder waren ze zeer blij met het nieuwe multifunctionele centrum’, aldus wethouder Erik Dahmen.

Oldemarkt

De collegeleden belden ook gewoon aan, zoals in de Havenkolk in Blokzijl om met de inwoners in gesprek te gaan. In Oldemarkt werd het oude gemeentehuis bezocht. Daar is een ondernemer druk bezig om een woon/zorginvulling te geven.

De toer eindigde op de Markt in Steenwijk, waar een standje op de weekmarkt stond, waar de ‘gladde steentjes’ gesprekstof waren.

Naast deze tour wordt de gemeentelijke website ingezet, zijn er huiskamerbijeenkomsten en wordt het burgerpanel naar haar mening gevraagd. Op de website van Steenwijkerland kunnen inwoners vanaf 3 november hun mening geven over het collegeprogramma.