Zorggroep Oude en Nieuwe Land blij met honorering Van Rijn-gelden

Steenwijk / Emmeloord - Zorggroep Oude en Nieuwe Land is blij met de honorering van de Van Rijn-gelden.

Gisteren ontvingen de gemeenten Noordoostpolder, Urk en Steenwijkerland het bericht van VWS dat de Van Rijn-gelden zijn toegekend en dit is ook in de pers gedeeld.

'Daar zijn wij uiteraard zeer blij mee', reageert ZONL.'Voor onze medewerkers huishoudelijke verzorging, als ook voor onze cliënten. Dit betekent dat medewerkers huishoudelijke verzorging langer bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land in dienst kunnen blijven.'

Meer geleidelijke overgang naar de nieuwe situatie

Met deze middelen kan Zorggroep Oude en Nieuwe Land zorgdragen voor een  meer geleidelijke overgang naar de nieuwe situatie; ‘een zachte landing’. De dienst huishoudelijke verzorging zal uiteindelijk wel stoppen te bestaan.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft de uitwerking van de toekenningen van VWS (is voor elke gemeente anders), op basis van de aanvraag die is gedaan en die zij mede hebben ondertekend, nog niet ontvangen. Deze zijn opgevraagd. ZONL: 'Zodra wij deze ontvangen, zullen wij deze beoordelen en onze medewerkers  en het UWV berichten over de gevolgen. Concretisering en uitwerking van deze nieuwe wending heeft voor Zorggroep Oude en Nieuwe Land nu de hoogste prioriteit.'

Gesprek met de gemeenten

Er vindt op zeer korte termijn een gesprek plaats met de gemeenten om concrete afspraken te maken. Zorggroep Oude en Nieuwe Land: 'Gedurende het hele proces, dat nu al ruim een jaar loopt, zijn wij altijd zeer zorgvuldig en transparant te werk gegaan. Dat zullen wij ook in deze fase doen'.