Zorgmedewerkers bezetten gemeentehuis

Steenwijk - De huishoudelijke hulpen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land hebben donderdagmiddag het gemeentehuis in Steenwijk bezet. Ze blijven daar totdat ze wethouder Dieke Frantzen hebben gesproken.

Volgens vakbondsleider Riek van Kampen moet het vrijgekomen geld van Van Rijn (1,65 miljoen euro) gebruikt worden om mensen in vaste dienst te laten. ‘Anders haalt Van Rijn dit geld terug.’ Tegelijkertijd komt er bij hun werkgever Zorggroep Oude en Nieuwe Land een reorganisatie. ‘We willen vanmiddag met onze demonstratie de wethouder duidelijk maken dat ze haast moet maken met het contract met Zorggroep Oude en Nieuwe Land, zodat de ontslagaanvragen, die onlangs zijn gestuurd, terug worden geroepen.’

Van Kampen zegt dat de vakbonden en zorgmedewerkers doorgaan met demonstraties. Op korte termijn willen ze een gesprek met de wethouder.

Vorige week besliste de raad tijdens de begrotingsvergadering dat het contract per 1 juli 2015 met Zorggroep Oude en Nieuwe Land wordt opgezegd. De 1,3 miljoen euro werd gebruikt om de begroting sluitend te maken. De vrijgekomen extra gelden van 1,65 miljoen euro mogen gebruikt worden voor 2015 en 2016 als overgangsjaren. De medewerkers kunnen dan tot 1 januari 2017 in dienst blijven.

Het college van burgemeester en wethouders moeten hierover nog een beslissing nemen.