Zorgmedewerkers vieren overwinning

Steenwijk - De thuiszorgmedewerkers vierden vrijdagavond volop feest in De Meenthe in Steenwijk. Het feest was het hoogtepunt van de overwinningsroes, dat gevierd werd met een gezellig samenzijn en muziek. De voetjes gingen van de vloer.

Na maandenlang actie voeren is het gelukt om tot en met 2016 in loondienst te blijven.

De medewerkers hebben samen met Abvakabo FNV en CNV duizenden steunbetuigingen van inwoners opgehaald, protestmarsen georganiseerd en een verzoek ingediend om de thuiszorg tot immaterieel erfgoed te verklaren. De acties hebben succes gehad. Vorige week zegde wethouder Dieke Frantzen toe dat de toegekende Van Rijn-gelden voor de zorg worden besteed, waarop werkgever Zorggroep Oude en Nieuwe Land de ontslagaanvragen voor 290 huishoudelijke hulpen heeft ingetrokken. Intussen zijn de vakbonden akkoord gegaan met een sociaal plan.

De zorgorganisatie geeft tot en met 2016 de medewerkers die in loondienst zijn de tijd om te begeleiden naar ander werk. De dienst huishoudelijke verzorging zal uiteindelijk in de huidige vorm wel stoppen en overgaan in een algemene voorziening voor schoonmaakondersteuning.

De tent voor het gemeentehuis, van waaruit de acties werden gecoördineerd, werd vrijdagmiddag afgebroken.