Massale belangstelling voor nieuwe Heren van de Rechter

Steenwijk – De Heren van de Rechter hebben heel veel vrienden. Dat bleek maandagmiddag wel bij de openingsreceptie in het fraaie statige pand aan de Markt dat nieuw leven is ingeblazen.

Na de desastreuze brand vorig jaar februari  is er een nieuw café-restaurant gerealiseerd. Wat behouden kon worden, is behouden , hergebruikt en gerestaureerd. Wat helemaal vernieuwd moest worden – met name de trap, de eerste verdieping en op zolder – is met enorm veel liefde en vakmanschap uitgevoerd. Ook hebben veel vrienden en familie geholpen om de hele 'operatie' op tijd af te krijgen.

Steenwijk was heel benieuwd hoe het allemaal was geworden, en de opkomst was dan ook massaal. Honderden mensen kwamen een kijkje nemen en feliciteerden Sander Fortunati en Boudewijn van Dijk. : ‘Het was hartverwarmend. Er waren zoveel familie, relaties en buren, die ons de afgelopen tijd hebben gesteund.’

Iedereen is vol lof over de nieuwe Rechter. ‘Het is nog mooier dan het was’, was een veelgehoorde reactie. Ook was er waardering voor het feit dat sinds maandagmiddag de prominente klok aan de gevel weer loopt. En natuurlijk voor het beeld van Lute en Endrik op het bankje voor De Heren van de Rechter, weer terug van weggeweest. Voor deze speciale gelegenheid waren ze getooid met een vlinderstrikje.

Dinsdag was de Heren van de Rechter voor publiek geopend. ‘Het is een gekkenhuis’, zegt Sander Fortunati, samen met Boudewijn van Dijk exploitant van het grand café. Tijdens de lunch dinsdagmiddag was het al ‘volle bak’. ‘We zijn zo blij als een kind.’