Dickensfestijn in Steenwijk Vestingstad

Steenwijk - Er valt dit jaar weer veel te beleven tijdens Dickens Kerst in Steenwijk, dit jaar op zaterdag 13 december. Meer dan 150 figuranten en diverse koren bemensen de historische vestingstad om de bezoekers te vermaken.

Op de Markt, het hart van de vestingstad, komt het Plein der Verlichting in de stijl van Jules Verne, met tijdreizigers uit de Victoriaanse tijd. Er zijn een kerststal met levende have, kramen, vuurkorven, een broodbakker, een poffertjeskraam, oude ambachten en een sneltekenaar.

Tussen 15.00 en 22.00 uur zijn de winkels geopend en is er continu muziek, dans en een verhalenverteller. De Tafelronde zorgt voor een sfeervolle schaatsbaan. Voor de kinderen is er vanaf 15.00 uur een speciaal programma.

Het Kermis- en Cirusmuseum is van 14.00 tot 17.00 uur geopend, waar de ouderwetse draaimolen draait en Oudhollandse spelletjes gespeeld kunnen worden. De Vrouwenstraat wordt Brocantestraat en in de Gasthuisstraat is een 19e eeuwse stomerij.

Op het terrein tussen Scheer en Foppen en de Spijkervetstallen komt ook een Plein der Verlichting en de Spijkervetstallen zijn geopend. In het pand van Zoer aan de Kerkstraat voert Crescendo het kerstverhaal A Christmas Carol uit. In de Grote Kerk zijn diverse optredens en in de Doopsgezinde Kerk de Vermaning zingt het koor De Koplandzangers kerstliederen.

In de tuin van Bonheur aan de Neerwoldstraat is een Victoriaanse high tea en het Kerkplein wordt even een goede doelenplein met onder andere een wensboom.