Zaterdag Dickens Kerstkoopavond

Steenwijk - Er valt dit jaar weer veel te beleven en te genieten tijdens Dickens Kerst in Steenwijk, dit jaar op zaterdag 13 december. Meer dan 150 figuranten en diverse koren zullen de bezoekers vermaken. De winkels zijn tot 22.00 uur geopend.

Op de Markt, het hart van de vestingstad, verrijst het Plein der Verlichting geheel in de stijl van Jules Verne, met tijdreizigers uit de Victoriaanse tijd. Vanaf 15.00 uur tot 22.00 uur is er continu muziek, dans en er komt een een verhalenverteller. De Tafelronde zorgt voor een kunststof schaatsbaan. Voor de kinderen is er vanaf 15.00 uur een speciaal programma.
Het Kermis- en Cirusmuseum is van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Hier draait de draaimolen en kunnen oudhollandse spelletjes gespeeld worden. De Vrouwenstraat wordt omgetoverd tot Brocantestraat en in de Gasthuisstraat is een 19e eeuwse stomerij te vinden. Op het terrein tussen Scheer en Foppen en de Spijkervetstallen wordt ook een Plein der Verlichting ingericht en ook zijn de Spijkervetstallen open. In het pand van Zoer aan de Kerkstraat voert Crescendo het kerstverhaal A Christmas Carol uit en ook in de Grote Kerk zijn diverse optredens. In de tuin van Bonheur aan de Neerwoldstraat wordt een Victoriaanse high tea gehouden en  het Kerkplein is even omgetoverd tot Goede Doelenplein, met onder andere een wensboom.