Pluim voor de Stichting Inloophuis Steenwijkerland

Steenwijk - Aan de Stichting Inloophuis Steenwijkerland is dinsdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Rabotheater De Meenthe de Pluim van het Jaar uitgereikt.

De zilveren pluim en de cheque ter waarde van € 2000 zijn namens de stichting Stad en Streek overhandigd door Gerard Ardesch, die samen met Han Evers en Henk Ymker de jury vormde.

Vele tientallen reacties met suggesties

Vele tientallen reacties met suggesties zijn de afgelopen weken binnengekomen naar aanleiding van een oproep in de Opregte Steenwijker Courant. 'En het was niet gemakkelijk om tot een definitieve keuze te komen', aldus Ardesch namens de jury.

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de Pluim is, dat de organisatie zich in het bijna afgelopen jaar moet hebben ingezet voor een doel of het plan moet hebben opgevat voor een initiatief, waarmee de samenleving in stad en streek wordt gediend.

Gehuisvest in Villa Frisia

Het Inloophuis is sinds kort  (veel te klein) gehuisvest in Villa Frisia aan de Jan Hendrik Tromp Meestersstraat 25 en heeft plannen om de activiteiten verder uit te breiden.  Gerard Ardesch: 'Het is een geweldig initiatief, waarvan we met de toekenning van de Pluim van het Jaar hopen dat het de kans krijgt een breed draagvlak in en voor de gehele gemeente Steenwijkerland te krijgen.'

Het Inloophuis Steenwijkerland is een plek waar iedereen terecht kan voor ondersteuning en begeleiding bij het omgaan met (de gevolgen van) kanker. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor mensen die te maken hebben, of hebben gehad, met kanker. Maar ook naasten en andere betrokkenen zijn van harte welkom in het inloophuis.

 'Een geweldige opsteker'

Penningmeester en waarnemend voorzitter Dick Gravesteyn toonde zich bijzonder ingenomen met de prijs. 'Een geweldige opsteker', zo was zijn eerste reactie. 'Kanker heeft een grote impact. Op de patiënt, maar zeker ook op de omgeving. Wij willen graag meer gasten gaan ontvangen en de voorlichting uitbreiden.'