Video: 'Nederland niet geschikt voor hypermarkt'

Meppel / Steenwijk - Jolanda Hogenkamp van Belle Lingerie in Meppel ontving onlangs de Rabobank Startersprijs. Voor Hogenkamp kwam de prijs als een enorme verrassing, vertelt ze in de nieuwe aflevering van het tv-programma Ondernemend.

Hogenkamp vindt de combinatie van het sociale aspect en het commerciele aspect het boeiende aan haar werk. De andere aspecten van het ondernemersschap, zoals warenkennis, administratie en personeelszaken leerde Hogenkamp van een coach. Hogenkamp ervaart geen concurrentie van internetwinkels omdat klanten steeds meer op zoek zijn naar een persoonlijke benadering en een goede service.

Kinderarts neemt afscheid

Kinderarts Ton van Kessel neemt afscheid van zijn vak. Hij had vrijdag 16 januari voor het laatst de witte doktersjas aan. Van Kessel verzette zich twee jaar geleden tegen het vertrek van de afdeling verloskunde uit het Diaconessenhuis. Hij miste daardoor de eerste levensjaren van de kinderen en hij vindt daarom de afdeling verloskunde een noodzakelijk onderdeel van de kinderafdeling van een ziekenhuis.

Van Kessel ziet dat er veel druk op kinderen wordt gelegd. Ouders verwachten te veel van hun kinderen. 'Niet alle kinderen kunnen daaraan voldoen en dat kan zich uiten in lichamelijke klachten', aldus de kinderarts.

Hypermarkt

Ondernemer Bert Vis uit Steenwijk bewondert de durf en de passie om in deze tijd een zaak te starten. 'Het gaat om doen waar je in gelooft', zegt Vis. Zelf wil de ondernemer de grootste Jumbo in Noord-Nederland realiseren. Daartoe wordt de C1000 in Steenwijk na 17 jaar omgebouwd tot een Jumbo.

Volgens Vis zit de regio niet te wachten op een hypermarkt. In Frankrijk zijn dorps- en stadskernen uitgestorven na de komst van hypermarkten. Nederland is volgens Vis niet geschikt voor dergelijke hypermarkten.