Rendo maakt bezwaar tegen opgelegde boete

Meppel - Energiebedrijf Rendo tekent bezwaar aan of gaat beroep instellen tegen de boete van 1,6 miljoen euro die de Autoriteit Consument & Markt heeft opgelegd.

De Autoriteit Consument & Markt is van mening dat het bedrijf tussen 2010 en 2012 verschillende overtredingen heeft begaan. De boete werd vlak voor kerst opgelegd. Directeur Eddy Veenstra van Rendo zei direct dat hij de boete te hoog vindt. Hij zegt nu dat de boete buiten alle proporties is.

Veenstra geeft aan dat de grootschalige fraudezaak die speelde bij het bedrijf de oorzaak is van de overtredingen. Door de fraudezaak verslapten volgens de directeur de eisen die aan veiligheid worden gesteld.

Twee voormalig directeuren van Rendo worden verdacht van de miljoenenfraude. De fraude zou zijn gepleegd bij de bouw van een nieuwe energiecentrale in Steenwijk in 2007. Rendo stak vele miljoenen in het project.

Via een achterdeur werd een groot deel van het geld doorgesluisd naar bedrijven die op naam stonden van de echtgenotes van de directieleden. De schade voor Rendo ligt rond de 27 miljoen euro.