'De bende van Brutus' doet van alles bij Blue Devils

Meppel - Zijn westerse tongval verraadt het al: Bertus Striethouldt is een geboren Amsterdammer. Op 23-jarige leeftijd verliet hij onze hoofdstad om permanent in Meppel neer te strijken.

Nu, zo’n 52 jaar later, is Bertus niet meer weg te denken uit het Meppeler honk- en softbal. Als medeoprichter van Blue Devils is hij een man van het eerste uur. ‘Wat wij hier eigenhandig hebben opgebouwd, daar ben ik écht trots op’, zegt Striethouldt, die sinds 2006 erelid is.

Jubileumboek

Dit jaar bestaat de honk- en softbalclub vijftig jaar. Ter gelegenheid hiervan is hij tweeënhalf jaar geleden begonnen met het schrijven van een jubileumboek. ‘Afgelopen woensdag heb ik de laatste hand gelegd aan het boek, het is af’, vertelt de 74-jarige Bertus trots.

Met een groep mannen komt hij elke donderdagochtend samen in het clubhuis. ‘Wij doen alles: van onderhoud aan het veld tot de verlichting. Honk- en softbal zijn zomersporten, maar zelfs in de winter komen we hier wekelijks. Er is altijd wat te doen en ik mag ploegbaas Brutus spelen’, grapt hij met een daverend lach. Zelf noemt Bertus de groep mannen het Senioren Convent, maar onder de leden staan ze beter bekend als ‘de bende van Brutus’.