Waterschap Reest en Wieden heeft nieuw Algemeen Bestuur

Meppel - Dijkgraaf Marga Kool heeft vanmorgen de definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen voor waterschap Reest en Wieden bekend gemaakt.

In het nieuwe bestuur zijn het CDA, de VVD, Water Natuurlijk, de PvdA, de Algemene Waterschapspartij, de ChristenUnie en 50PLUS verkozen.

Gekozen kandidaten

De volgende vijftien kandidaten zijn gekozen: Henk Lammers, Clazinus Netjes en Dirk Bruins voor het CDA; Mark Strolenberg, Karst Spijkervet, Jannes Pit voor de VVD; Obe Brandsma en Geertje Veenstra voor Water Natuurlijk; Mark Tuit en Wil Kerstjens voor de PvdA; Arja Doornbos en Jan van Oorschot voor de Algemene Waterschapspartij; Remmie Winters en Betty Poutsma-Jansen voor de ChristenUnie en Frans Bergwerf voor 50PLUS.

G. Veenstra (Water Natuurlijk) en W.P.M. Kerstjens (PvdA) zijn met voorkeurstemmen gekozen.

Het nieuwe bestuur heeft acht geborgde zetels. Ongebouwd: L. van Essen (Zwiggelte), Jacob Mulder (Dwingeloo), Hans Pereboom (Paasloo), Frits Timmerman (Ruinerwold). Bedrijven: Teun Boersma (Hoogeveen), André Fokt (Zwartsluis), Adri Voogt (Smilde). Natuur: Gerard van den Berg (IJhorst).

'Complimenten'

Dijkgraaf Marga Kool: 'De verkiezingen zijn prima verlopen. Daarvoor gaan mijn complimenten zeker ook uit naar de gemeenten, die op deze dag voor het eerst twee verkiezingen moesten organiseren. Natuurlijk ben ik blij met de hoge opkomst van 49,5 procent. We behoren met deze opkomst wederom tot de top van Nederland. Het waterschap doet er in deze regio toe.'

Bestuur fusie waterschap

Op 1 januari 2016 gaan, als de provincies daar mee instemmen, waterschap Groot Salland en waterschap Reest en Wieden fuseren. In het conceptreglement voor het nieuwe waterschap wordt uitgegaan van een bestuur van 29 leden.