Jaar cel voor laatste verdachte drugslab Onna

Onna - De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag de 45-jarige J.B.M. een gevangenisstraf opgelegd van 386 dagen, gelijk aan zijn voorarrest. De man was betrokken bij de cocaïnewasserij in een boerderij aan de Parallelweg bij Onna in 2012.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van 30 maanden geëist tegen de verdachte. De rechtbank matigde die straf omdat de Colombiaan een kortere periode op de boerderij heeft gewerkt, dan de eerder veroordeelde medeverdachten.

M. werd eind 2012 samen met drie anderen aangehouden in de boerderij in Onna. Daar bleek cocaïne te worden teruggewonnen uit de vloeistof waarin de drugs het land in was binnengesmokkeld. In totaal werd een kleine twintig kilo cocaïne aangetroffen in de vakantiewoning.

De rechtbank in Zwolle veroordeelde in juni 2013 de medeverdachten tot celstraffen van dertig en 34 maanden. De hoogste straf ging naar een toen 47-jarige man uit Lelystad. Hij was degene die de wasserij bestierde.

M. werd eind 2013 al op vrije voeten gesteld, omdat zijn strafzaak flinke vertraging opliep door een te laat uitgestuurd rechtshulpverzoek.