‘Het is de aard van het beestje’

Meppel - Ruim acht jaar geleden kwam Jan Roelof Meeuwes in contact met de Meppeler Hockey Vereniging. Zijn dochter was al lid, maar toen ook zijn zoon besloot te gaan hockeyen sloot hij zich eveneens aan bij de club. Jan Roelof werd leider.

‘Als ouder van twee hockeyende kinderen sta je graag langs de lijn, maar ik wilde wat meer doen. Ik wilde iets terugdoen voor de vereniging, dus werd ik in eerste instantie leider’, geeft Meeuwes te kennen. ‘Algauw word je als leider een bekend gezicht binnen de club, ik ken inmiddels het grootste deel van de vereniging.’

Vandaag de dag houdt hij zich vooral bezig met het scheidsrechterswezen. Wekelijks staat Jan Roelof met de fluit op het veld, maar daarnaast verzorgt hij als scheidsrechterscommissaris ook de begeleiding en indeling voor de overige spelleiders. Als juniorenmeisjes-coördinator is Meeuwes bovendien lid van de technische commissie.
Zijn vrouw houdt de ledenadministratie bij. Kortom: de familie Meeuwes is een belangrijke naam binnen het verenigingsleven van MHV. ‘We voelen ons erg gewaardeerd door de club en dragen graag ons steentje bij. Het is een beetje de aard van het beestje’, aldus Jan Roelof.