‘De huiskamer van Dinus Kantinus’

Nijeveen - Als supervisor van de facilitaire dienst is Dinus Foekens twee dagen in de week werkzaam voor de belastingdienst. ‘Ik geniet van een deeltijdpensioen. Ik heb vijf dagen per week weekend, heerlijk’, lacht Foekens.

Naast zijn werkzaamheden voor de belastingdienst is hij ook kantinebeheerder bij de voetbalvereniging SVN’69. ‘De kantine is mijn kindje, ik heb haar de afgelopen jaren zien en helpen groeien.’

Toen Dinus halverwege de jaren zeventig in Nijeveen kwam wonen wilde hij ergens bij horen. Hij besloot zich in 1979 als vrijwilliger aan te sluiten bij de plaatselijke voetbalvereniging SVN’69. Zijn lange vrijwilligerscarrière als bestuurslid en kantinebeheerder kent nog steeds geen einde. Inmiddels heeft Foekens echter zijn bestuursfunctie neergelegd en is onder de leden de bijnaam ‘Dinus Kantinus’ ontstaan.

‘Je rolt in het vrijwilligerswezen, zoiets moet langzaam opgebouwd worden. Als SVN’69 mij destijds gevraagd hadden om langdurig vrijwilligerswerk of een bestuursfunctie te vervullen dan had ik waarschijnlijk nee gezegd. En toch zit ik hier alweer 36 jaar, het is een deel van mijn leven geworden’, zegt Dinus. 
Naast het kantinebeheer houdt Foekens zich ook bezig met het organiseren van een jaarlijks tripje voor alle vrijwilligers. Ook is hij verantwoordelijk voor de personele bezetting van de kantine en is hij mede-organisator van het NK Kubb.

Als kantinebeheerder is Foekens ook nauw betrokken geweest bij de verbouwing van de kantine vier jaar geleden. ‘Ik wil dat de leden de binding met de club houden. De kantine moet voelen als een tweede huiskamer. Ook een sportvereniging moet met de tijd mee gaan. Wanneer ik het noodzakelijk vind voer ik in overleg verandering door. Weglopen voor ontwikkelingen is voor mijn geen optie’, aldus ‘Dinus Kantinus’.