'Een radertje in het geheel'

Wanneperveen - Pieter Lubbinge is al ruim dertig jaar actief als vrijwilliger bij zijn voetbalclub. Ook is hij inmiddels het oudst spelende lid, hij komt uit voor het derde elftal.

Lubbinge is in hart en nieren een aanhanger van vv Oranje Zwart in Wanneperveen. ‘Oranje Zwart is een vereniging met ruim 170 leden, het is een echte dorpsvereniging. Het ons-kent-onsgehalte binnen onze vereniging is gigantisch, vrijwel iedereen kent elkaar. Dit zorgt voor een enorm gemoedelijke sfeer binnen de vereniging, waardoor het werk als bestuurslid of vrijwilliger vanzelf gaat’, stelt Pieter.

‘Ik ben in 1984 begonnen in het bestuur van de vereniging. Inmiddels zit ik geloof ik al weer in mijn vijfde termijn als penningmeester. Vijftien jaar dus’, stelt hij. Deze functie bij de club sluit goed aan bij het beroep dat Pieter Lubbinge uitoefent. ‘Het penningmeesterschap ligt in het verlengde van mijn baan als financieel beleidsmedewerker. De reden dat ik al zo lang penningmeester ben? De leden klagen niet, die vinden het algauw best’, grapt hij.

Pieter is trouwens niet alleen werkzaam als penningmeester bij Oranje Zwart, ook de ledenadministratie valt binnen zijn takenpakket. Maar zelfs daarmee houdt het niet op voor Lubbinge. Hij fluit op zaterdagochtend jeugdwedstrijden, verzorgt het clubblad, houdt de standenborden bij en alsof dat nog niet genoeg is, zorgt Pieter ieder weekend ook nog voor de programmablaadjes. ‘Het is leuk werk, je doet wat terug voor de vereniging. Ik ben slechts een klein radertje in het geheel, met z’n allen houden we de motor van Oranje Zwart draaiende’, aldus de bescheiden Pieter Lubbinge.