'Erkenning door herkenning'

Meppel - Toen Gerrit Schuurman in 1974 van zijn geboorteplaats Nieuwleusen naar Meppel verhuisde, is zijn liefde voor FC Meppel ontstaan.

‘Die verhuizing zorgde ervoor dat ik op zoek moest naar een nieuwe voetbalclub. Als speler van SV Nieuwleusen kwam ik geregeld bij de groen-witten, waardoor ik de club al redelijk kende. FC Meppel sprak mij altijd erg aan, vandaar dat ik hier terecht ben gekomen’, geeft Schuurman prijs.

Geblesseerd

Na vijf jaren actief op de velden van zaterdagvereniging FC Meppel te hebben gevoetbald, raakte Gerrit in 1979 geblesseerd. Hij was daardoor genoodzaakt te stoppen met voetbal en dat gat werd opgevuld met de functie van leider. Na twee jaar als leider bij het achtste te hebben gefungeerd, werd hij benaderd door het bestuur. ‘Ze vroegen of ik verantwoordelijk wilde zijn voor het terrein van de vereniging en zo werd ik terreinknecht. Deze functie heb ik inmiddels verruild voor die van materiaalman en veldenconsul, maar alles bij elkaar ben ik al ruim 33 jaar vrijwilliger voor FC Meppel. Je kunt wel zeggen dat ik een groen-wit hart heb’, stelt Gerrit trots.

Hobby

Voetbal is zijn hobby. Niet alleen het spelletje, maar eigenlijk alles wat in en om het veld gebeurt heeft zijn interesse. Als materiaalman is hij verantwoordelijk voor vele zaken. Denk aan bijvoorbeeld de tenues van het eerste en tweede elftal, inclusief de trainingspakken. Ballen, hesjes, vlaggen. Eigenlijk alles wat nodig is om te kunnen trainen en wedstrijden te spelen, regelt Gerrit. ‘Ik denk niet dat alle leden weten wat ik doe, maar dat hoeft ook niet. De communicatie binnen de club is goed, de waardering nog beter. FC Meppel is een familie, dit maakt het werk nóg leuker.  Bij de club ken ik iedereen. Misschien niet bij naam, maar van gezicht zeker. En ze kennen mij. Ik word herkend, zowel op straat als op het sportpark.’ Of het aan zijn eigen handgemaakte klompen ligt, laten we in het midden. Erkenning voor zijn werk, door herkenning van de persoon: Gerrit Schuurman is bij FC Meppel een onmisbare man achter de schermen.