‘Fest der Blasmusik’ is grootste van het land

Steenwijk - Het is de directeur van Rabo Theater De Meenthe, Han Evers, gelukt om het grootste blaaskapellenfestival van Nederland in De Meenthe te halen. Afgelopen week is het evenement rond gekomen. Het festival is op zaterdag 7 november.

Dit gebeurt in samenwerking met de KNMO ( muziekbond).

Het festival telt maar liefst 18 kapellen uit het hele land. Polka’s, walsen, marsen en tango’s zullen passeren. Als afsluiter van deze bijzondere dag presenteert de organisatie Herman Engelbertinck und seine Egerländer Musikanten. Herman Engelbertinck was 26 jaar musicus bij ‘Ernst Mosch u.s. Original Egerländer Musikanten’. Wereldwijd werden 50 miljoen platen verkocht. Het orkest bestaat uit louter beroepsmuzikanten uit Nederland en Duitsland die de Egerländermuziek een warm hart toe dragen.

Hij gaf leiding aan diverse amateurblaasorkesten, die vele prijzen in de wacht hebben gesleept. Sinds 1997 heeft van topmusici van o.a. de Marinierskapel, Ernst Mosch en het Metropole Orkest zijn eigen orkest samengesteld.
De Blaaskapellen hebben zelf de naam uit gekozen voor dit evenement wat jaarlijks moet terugkeren: ‘Fest der Blasmusik’.

Het festival is van 12.00 tot 18.00 uur en de Egerländer Musikanten spelen vanaf 20.00 uur.