'Een grote, uitdagende puzzel'

Nijeveen - Korfbal is haar met de paplepel ingegoten: Jenny Katoele komt uit een rasechte DOS’46-familie.

Als dochter van de erevoorzitter, zus van de interim-voorzitter, zus van lid van verdienste Ada en moeder van een korfballende tweeling heeft Jenny een zuiver DOS’46-hart. Ze is lid van verdienste, speelt van jongs af bij de vereniging en bekleedt al ruim twintig jaar de functie van wedstrijdsecretaris.

‘Momenteel ben ik druk bezig met het inplannen van ploegen in zowel de zaal- als veldcompetitie. Ik heb goed contact met de korfbalbond en weet precies wat deze van mij als wedstrijdsecretaris verlangt. Ik zorg ervoor dat alle teams zorgeloos hun wedstrijden kunnen spelen. Dit is soms een grote, uitdagende puzzel’, vertelt Jenny.

Aan het begin van het seizoen moeten alle teams in competities worden ingedeeld. Ook bij afgelastingen of verplaatsingen van wedstrijden moet Jenny aan het werk. Met ruim twintig jaar ervaring als wedstrijdsecretaris is dit voor haar inmiddels gesneden koek. ‘Ik stuur zo’n 25 teams aan, wat mij ruim 15 à 20 uur in de week kost. Het is een uitdagende klus, maar ontzettend leuk om te doen’, stelt ze.

Naast haar vrijwillige inzet als wedstrijdsecretaris is Jenny in het weekend wekelijks als scheidsrechter te vinden op de sportvelden. Ook houdt ze zich bezig met het doorgeven van de uitslagen en is ze nauw betrokken bij allerlei activiteiten binnen de vereniging. ‘Ik ben het aanspreekpunt van DOS’46 voor de bond, houd mij bezig met de jaarlijkse sinterklaasactiviteiten en ook de programma’s neem ik voor mijn rekening.’

Jenny Katoele, een vrouw met overzicht. Jenny, onmisbaar voor korfbalvereniging DOS’46 uit Nijeveen. De familie Katoele, een belangrijk onderdeel van de motor die de vereniging draaiende houdt.