Scheepswerf de Kaap beleeft topjaren (video: Ondernemend)

Meppel / Steenwijk - Burgemeester Jan Westmaas, Thecla Bodewes van scheepswerf De Kaap en Annemieke Lanting van De Nieuwe Zorg Thuis zijn vandaag de gasten in het programma Ondernemend van deze maand.

De opname locatie een echte werkomgeving op de Werf De Kaap. Waar ieder op zijn eigen wijze en aard vertelt over hun beleving van ondernemerschap. De presentatie is in handen van Mathilde Benak en Ton Henzen.

Thecla Bodewes inspirerend ondernemer en directeur/ eigenaar van Scheepswerven Bodewes en Scheepswerf De Kaap vertelt over de levering van inmiddels bijna twintig vaartuigen aan landen in Zuid-Amerika. De jaren 2013 en 2014 waren topjaren voor het bedrijf. Dit jaar is iets minder begonnen maar deze week werd een grote opdracht binnengehaald voor een nieuw schip van 40 bij 12 meter voor Boskalis.

Annemieke Lantink, directeur van De Nieuwe Zorg Thuis Meppel is ooit begonnen in een kantoortje van 35 vierkante meter. Inmiddels heeft het bedrijf 700 medewerkers in dienst. Thuiswoonservice Meppel organiseert op woensdag 10 juni voor haar hulpbieders een bijzondere dag met een voetbalclinic met Andy Van der Meyde en of een make over van Melisa Van der Meyde. Alcides is deze middag gastheer van dit evenement voor de hulpbieders van Thuiswoonservice,

Het muzikale intermezzo wordt verzorgd door Frieda Bosch en Frans Schulze. De columnist is Bart Lever.

Ondernemend is een samenwerking van de Meppeler Courant, RTV Meppel en Time Star Media met support van RTV Drenthe. Ondernemend is zaterdag (vanaf 13 uur) en zondag ieder oneven uur te zien op TV Meppel en on demand op de websites van de Meppeler Courant en RTV Meppel.