‘Voetbal is mijn grote hobby’

Havelte - Iedere dinsdagmiddag, rond een uur of twee, is hij te vinden op sportpark Meerkamp.

Samen met twee kameraden heeft Maico Hoogeveen aan het begin van het seizoen besloten om wekelijks de benodigde werkzaamheden in en om de kantine van voetbalvereniging Havelte te verzorgen. ‘Wij zijn hier eigenlijk iedere dinsdag te vinden. Soms zijn we met z’n drieën, dan eens met z’n vieren en soms zelfs met nog meer. We krijgen wel eens hulp, maar samen met Freddy en Alfred behoor ik tot de vaste kern van de klussenploeg’, stelt Maico.

Op de vraag wat zijn hobby is, reageert Maico stellig: ‘Voetbal natuurlijk, absoluut! Klaverjassen doe ik ook graag, maar voetbal is mijn grote hobby.’ En dat wordt bevestigd wanneer de volontair begint te vertellen. ‘Op achtjarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij vv Havelte. De jeugdopleiding heb ik volledig doorlopen en ik heb ook nog eventjes in het eerste gespeeld.

Helaas raakte ik op mijn eenentwintigste zwaar geblesseerd aan mijn knie.’ Vanwege die blessure heeft Maico Hoogeveen nooit meer goed kunnen voetballen. ‘Na mijn blessure heb ik eerst een jaartje helemaal niks gedaan. Dat voelde niet goed, ik hoorde ineens nergens meer bij. Om toch bij een team te horen, ben ik destijds grensrechter geworden.

Nu, dertig jaar later, ben ik nog steeds vrijwilliger. Vrijwilliger zijn is geweldig, het werk is fantastisch. Ik ben vandaag de dag nog steeds vrijwilliger omdat ik het werk nou eenmaal leuk vind. Wekelijks ben ik met veel plezier op en om de sportvelden te vinden’, geeft Maico te kennen.

Naast grensrechter en lid van de klussenploeg vervult hij momenteel ook een functie binnen de kantinecommissie. Kantinediensten, inkopen doen, bestellingen uitladen, vegen, schoonmaken, standenborden, terras opzetten: niks is hem te gek. ‘Als ik maar niet hoef te besturen. Ik heb twee jaar in het bestuur gezeten, maar dat was niets voor mij. Laat mij maar uitvoerend werk doen, heerlijk’, aldus Maico Hoogeveen.