Clarance scoort met Mr. Blue

Steenwijk – Het is zanger Clarance van der Schaaf, voormalig inwoner van Steenwijk, gelukt. Hij ontvangt de ene na de andere award.

Hij is nu nummer 1 van de wereld in de Wereld Muziek Chart Beat100 in de categorie reggae met het nummer Mr. Blue, een cover van het nummer van René Klein met een reggaesound. Het nummer Clarance - He’ll have to go (een cover van Jim Reeves, 1960) heeft inmiddels de World Press Award gekregen. Samen met Leun op mij (een cover van Ruth Jacott), waarvan de videoclip deels in Steenwijk en Ossenzijl is genomen, heeft ook een Award gewonnen. ‘Het is niet te bevatten, een droom komt uit’, zegt Clarance.

In 2008, toen nog wonend in Steenwijk, bracht Clarance van der Schaaf, zijn zomerhit ‘Vakantie’. Daarna brak er een moeilijke periode aan voor Clarance. ‘Ik moest een zware rugoperatie ondergaan en kreeg een prothese. Ik heb lange tijd niet kunnen werken en ook voor de toekomst werd het moeilijk om deze baan te behouden.’ Hij werd afgekeurd en verloor zijn baan. ‘Dan val je in een zwart gat en ben je aan het lot overgeleverd.’ Clarence heeft 16 jaar in Steenwijk gewoond en verhuisde in 2009 naar Zeist. Maar sinds vorig jaar gloorde er weer hoop voor Clarance. De 40-jarige gaf niet op. ‘Opgeven komt niet in mijn woordenboek voor.’ Door zijn wilskracht, zijn geloof in zichzelf zijn er ook andere mensen in hem gaan geloven.

NGC-Productions heeft Clarance, tevens zijn artiestennaam, de kans gegeven om vorig jaar twee coversingles (Your Man en Use Somebody, een duet met Naomi Gael) uit te brengen. Deze nummers kwamen in de downloads top 10. Een nummer kwam bij Tv Oranje zelfs binnen op nummer 15.

De grote prijs kwam afgelopen week: nummer 1 van de wereld in de Wereld Muziek Chart Beat100. Het nummer Mr. Blue heeft The World Press Release Award gekregen en de track wordt nu onder de aandacht gebracht in de wereldpers en muziekindustrie. Verder kreeg het nummer een award van de Wereld Top40 Chart.

Clarance gaat het team van NGC-Producions, die hem eerder een kans gaf, ook versterken als PR-Manager & Music Coach. ‘Eerst op vrijwillige basis, want ik wil op deze manier iets terugdoen. En daarna zien we wel verder. Het zou fantastisch zijn als ik van mijn hobby mijn werk kan maken.’