Roel Linde is besmet met het 'Red Giants-virus'

Meppel - Zelf nooit gebasketbald, maar toch al zo’n 25 jaar vrijwilliger bij Red Giants. Roel Linde (64) is een echte 'rode reus': hij heeft de Meppeler vereniging in zijn hart gesloten.

‘Basketbal is een verrekt mooi spelletje, het gaat allemaal zo snel, maar niet alleen de sport maakt mij een liefhebber, onze vereniging is minstens zo geweldig. Red Giants is een vereniging die zich kenmerkt door gemoedelijkheid. Het contact tussen de spelers en betrokkenen is erg persoonlijk. Deze gemoedelijkheid maakt het werk als coördinator van de thuiswedstrijden van Heren 1 erg aangenaam’, zegt Roel.

Ruim een kwarteeuw geleden kwam Roel Linde in aanraking met de basketbalvereniging uit Meppel. ‘Mijn oudste zoon, Oscar, ging toen basketballen. Als ouder doe je dan graag wat voor de club. Vanaf de eerste kennismaking met Red Giants was ik verkocht. Besmet met het Red Giants-virus werd ik leider van het juniorenteam van mijn zoon.’

En daar bleef het niet bij. Inmiddels heeft Roel als vrijwilliger al meerdere functies binnen de vereniging bekleed. Zo is hij leider, trainer en scheidsrechter geweest. Ook zaalwacht behoorde jaren tot het takenpakket van Roel. En alsof dat nog niet genoeg was, heeft hij ook nog eens jaren in de sponsorcommissie gezeten. Naast zijn activiteiten als coördinator van thuiswedstrijden van Heren 1 is Linde zo nu en dan nog steeds werkzaam voor deze sponsorcommissie.

Hij heeft ook een groot aandeel gehad in de wederopbouw van de vereniging. ‘Toen Red Giants in 1996 uit de eredivisie verdween, ging het slecht met de vereniging. De club lag op z’n gat. Met een aantal mannen hebben wij de club opnieuw opgebouwd’, vertelt Roel. ‘Het geeft mij een enorm trots gevoel dat wij nu zo’n bruisende club zijn, niet in de laatste plaats omdat wij nu weer tegen het eredivisieniveau aanzitten. Ik ondersteun de vereniging niet voor mezelf, ik doe het voor de vereniging. En voor Meppel. De club is een visitekaartje voor de stad. Eens een Red Giant, nooit meer anders’, aldus Roel Linde.