‘Ik help graag waar nodig’

Meppel - Hij werd op zijn zestiende Nederlands kampioen waterpolo, maar is nu al zo’n 12 jaar vrijwilliger voor Atletiek Vereniging de Sprinter uit Meppel.

De uit Nijverdal afkomstige Gerrit Dikkers is een vrijwilliger die graag de handen uit de mouwen steekt.

‘In mijn jeugd heb ik veel aan waterpolo gedaan, ik speelde bij NPC Het Ravijn in Nijverdal. Nu ben ik actief in de atletiekwereld. Ik ben vanuit Nijverdal naar Meppel gekomen voor mijn werk en destijds in aanraking gekomen met atletiek door mijn zoon. Ongeveer 12 jaar geleden nam hij deel aan een kennismakingsprogramma vanuit de basisschool bij AV de sprinter. Hij is toen zo enthousiast geworden dat hij lid is geworden. Zodoende ben ik dus betrokken geraakt bij de vereniging’, vertelt Gerrit. 

Inmiddels is Gerrit een vrijwilliger die op veel terreinen actief is. ‘Ik kan moeilijk nee zeggen, ik help graag waar ik kan en heb een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Zo ben ik momenteel bij de atletiekvereniging actief als bestuurslid en maak ik deel uit van de Wedstrijd Organisatie Commissie samen met mijn vrouw Carla. Dit doen we graag, gewoon omdat het zo´n plezierige club is’, zegt Gerrit. Naast de bestuurlijke en organisatorische werkzaamheden vervult hij ook nog eens een aantal uitvoerende taken. Taken als scheidsrechter en jurylid tijdens wedstrijden maken momenteel tevens deel uit van zijn takenpakket.

En zelfs daar houdt het niet op. Naast zijn vrijwillige inzet voor de atletiekvereniging uit Meppel is Gerrit ook vaak actief betrokken bij wedstrijden en andere evenementen in de regio. ‘Afgelopen week heb de organisatie van de Drentse Fietsvierdaagse geholpen, maar ik ben ook scheidsrechter geweest bij de Meppel City Run. Daarnaast heb ik in 2006 tijdens het WK atletiek voor gehandicapten in Assen en in 2012 tijdens het EK atletiek voor gehandicapten in Stadskanaal mogen jureren’, vertelt de volontair trots.