Henk Stijkel is ‘Mister Meko’

Meppel - Tijdens het interview draaide de printer in het clubhuis op volle toeren. Het clubblad van de Meppeler korfbalvereniging Meko’74 kwam pagina voor pagina de machine uitrollen.

De verantwoordelijke man? Henk Stijkel. Een man met hart voor de club, ruim 35 jaar lid en een fervent korfballiefhebber. Stuk voor stuk redenen waarom hij door de huidige voorzitter ‘Mister Meko’ wordt genoemd. 

Eind jaren zeventig kwam Henk Stijkel bij Meko. ‘Ik ben begonnen met korfballen in Hoogeveen toen ik acht jaar oud was. Aan het eind van de jaren zeventig ben ik overgestapt naar Meko’74 in Meppel. Hier heb ik jaren gespeeld, waarna ik allerlei bestuurlijke functie heb ingevuld. Ook heb ik in vele commissies gezeten en ben ik jaren trainer geweest’, vertelt Henk. 

Door de bouw van woonwijk Berggierslanden was Meko genoodzaakt het clubhuis een nieuwe locatie te geven. Waar de vereniging eerst haar clubhuis naast het tennispark- en hal kon vinden, verhuisde de club in 2006 naar de andere kant van het sportpark. ‘Tijdens deze perikelen ben ik de onderhandelaar geweest voor de club’, zegt Henk vol trots. ‘Berggierslanden is een zeer positieve impuls geweest voor onze club. We hebben nu een prachtlocatie en een schitterende accommodatie. We hebben zelfs een kunstgrasveld’, vult hij zichzelf aan.

‘Ik ben van 1999 tot 2011 voorzitter geweest, waarna ik besloot terug te treden. Ik heb in dat jaar een meer adviserende rol aangenomen, maar deze rol was niet genoeg. Het begon al gauw weer te kriebelen. Ik ben in 2012 lid van facilitaire commissie geworden, waar ik mij twee jaar voor heb in gezet. Bestuurlijke functies doe ik sinds vorig jaar niet meer, maar klussen en onderhoud doe ik nog veelvuldig voor de vereniging.’ Van facilitaire zaken in het clubhuis, de kleedkamers en de kantine tot de velden en reclameborden. Henk is in de loop der jaren de vereniging enorm tot haar dienst geweest. Enkele jaren geleden is hij daarom tot erevoorzitter benoemd. Het huidige bestuur raadpleegt Henk nog regelmatig bij diverse zaken. Henk Stijkel kan met recht ‘Mister Meko’ worden genoemd.