TV-programma bezoekt Giethoorn

Giethoorn - Giethoorn had begin augustus van Dieuwertje Blok. Er werden opnames gemaakt voor het programma Landinwaarts.

In dit programma gaat Dieuwertje Blok op zoek naar pareltjes van lokale cultuur en traditie. In Giethoorn was het vervoer over water vanzelfsprekend en nog altijd: nog altijd worden goederen per boot vervoerd. Zelfs oud papier wordt met de boot opgehaald. De bruggen, de karakteristieke woningen en de gracht hebben Giethoorn op de kaart gezet: Hollands Venetië met als gevolg een miljoen toeristen per jaar, die het waterdorp bezoeken

Uiteraard komt de toename van het aantal Aziatische toeristen aan de orde. Dieuwertje interviewde hiervoor Gabriëlla Esselbrugge, de Ondernemer van het Jaar, die Giethoorn in China onder de aandacht bracht.

Dieuwertje Blok is vooral bekend als presentatrice van het Sinterklaasjournaal. Dieuwertje keek direct met een schuin oog naar de omgeving. Meppel ligt immers om de hoek. En juist daar zal Dieuwertje samen met Sinterklaas half november voet aan wal zetten. 

Landinwaarts is vanaf 3 september weer elke donderdagavond te zien om 19.20 uur op NPO2.