Uitslag Gondelvaart verrassing voor bouwers

Giethoorn - Het was weer ouderwets druk bij de Gondelvaart Giethoorn. De nieuwe voorzitter, Arend Nijland, beleeft hiermee een echte droomstart. 'Dit is echt een droomscenario: mooi weer, kwalitatief goede gondels en veel publiek.'

De bouwgroep Buren Binnenpad wint dit jaar de gondelvaart met hun gondel ‘De Baggerkoning’.

Om 20.00 uur gingen de gondels de vaart in, met voorop het voorprogramma vol muziekgondels. Dweilorkesten, blazers en zangkoren kwamen voorbij langs de route van Zuid-Giethoorn tot de middenbuurt. Ook de melkboeren die vrijdag en zaterdag al door de grachten voeren maakten deel uit van dit voorprogramma.

Na het voorprogramma was het de beurt aan de jeugdgondels, maar liefst 6 jeugdgroepen hadden hun eigen gondel gebouwd. Het enthousiasme van de kinderen was goed te zien op de gondels, maar het was bouwgroep De Boschwinters die er met hun gondel, ‘Ni Hao’ vandoor ging met de eerste prijs en tevens met de persprijs.

Bij de wedstrijdgondels waren er in de laatste week nog een aantal aanmeldingen waardoor er uiteindelijk 10 gondels langskwamen. De bouwgroep van Buren Binnenpad maakten de meeste indruk op de jury, zij wonnen met 206 punten deze 85ste editie van de gondelvaart.

Bouwgroep Hylkemaweg zat hier slechts een halve punt vanaf en kwam op een tweede plaats met hun Bidsprinkhaan.

Weer een halve punt lager kwamen de Waterlanders op een derde plaats met hun gondel Eng, Griezelen.

Een spannende uitslag waar Buren Binnenpad nog het meest van moet hebben genoten. Nijland: “De kwaliteit van de gondels was bijzonder hoog deze editie. Daarnaast hebben we ook fantastische avonden in de feesttent beleefd en is de gondelvaart gevaren bij schitterend weer.” Een gelukkige voorzitter die uitkijkt naar het volgende jaar.

Bekijk alle foto's en lees ook: Buren Binnenpad verrassende winnaar Gondelvaart Giethoorn