Ondernemend! gaat derde seizoen in (foto's en film)

Regio - In schouwburg Ogterop in Meppel vonden vrijdagmiddag de opnames plaats van het TV-programma Ondernemend! Bekijk hier de video.

Het programma wordt gepresenteerd door Mathilde Benak en Andries Ophof. Gasten aan tafel zijn Annemiek Lanting, directeur Thuiswoonservice, Annet van Strik, eigenaar Uitstap en Bart Fehse en directeur makelaardij Fehse. Een muzikaal intermezzo wordt verzorgd door Daphne van Ditshuizen uit Havelte.

UitStap

Annet van Strik vertelt warom ze na 25 jaar is gestopt met het café de RouStap en is overgegaan op evenementen en arrangementen. Van Strik benadrukt het belang van internet. Op de vraag "hoe kom je zo snel aan al die boekingen?' is het antwoord simpel: 'internet, internet, internet.'

Makelaardij Fehse

Fehse geeft zijn visie op de leegloop van het platteland. Hij ziet een trek vanaf het platteland naar dorpjes aan de rand van de stad. De stap vanuit een boerderij naar een stadscentrum is volgens hem te groot. De makelaar ziet kansen door dat de kazerne in Havelte blijft bestaan. Dat zorgt voor werkgelegenheid voor de lokale ondernemers.

Feshe betrekt op 17 oktober het ondernemershuis in Havelte, samen met Univé en de Rabobank.

NieuweZorgThuis

Annemiek Lanting benadrukt dat je niet in belemmeringen moet denken. In de bedrijfsvoering moet de klant centraal staan, stelt Lanting. Een platte organisatie is daarbij van belang, zegt Lanting.

Ondernemend! wordt zaterdag en zondag wordt uitgezonden op RTV Meppel en zondag op RTV Drenthe en de site van de Meppeler Courant

In Ondernemend staat het bedrijfsleven in Zuidwest Drenthe centraal. In het programma wordt uitgebreid gesproken over de economische ontwikkelingen in de regio. Het programma duurt 25 minuten en wordt vanaf september een keer in de maand uitgezonden bij RTV Drenthe, RTV Meppel en op de website van Boom.