Album Clarance stoomt door naar eerste plaats

Steenwijk – Het is zanger Clarance van der Schaaf, voormalig inwoner van Steenwijk, gelukt dat zijn debuutalbum Touched op de eerste plaats van de downloadportalen staat.

Drie maanden geleden ontving hij al de ene na de andere award. Hij is nu nummer 1 van de wereld in de Wereld Muziek Chart Beat100 in de categorie reggae met

Het nummer Mr. Blue, een cover van het nummer van René Klein met een reggaesound, stond drie maanden geleden in de Wereld Muziek Chart Beat100 in de categorie reggae. Het nummer Clarance - He’ll have to go (een cover van Jim Reeves, 1960) won de World Press Award. Leun op mij (een cover van Ruth Jacott), waarvan de videoclip deels in Steenwijk en Ossenzijl is genomen, won ook een Award. ‘Het is niet te bevatten, een droom komt uit’, zegt Clarance.

Clarance heeft 16 jaar in Steenwijk gewoond en verhuisde in 2009 naar Zeist. NGC-Productions heeft Clarance, tevens zijn artiestennaam, vorig jaar de kans gegeven om vorig jaar twee coversingles (Your Man en Use Somebody, een duet met Naomi Gael) uit te brengen. Deze nummers kwamen in de downloads top 10. Een nummer kwam bij Tv Oranje zelfs binnen op nummer 15.

De grote waardering kwam drie maanden geleden met de awards en nu met zijn debuutalbum Touched.

Het album is te verkrijgen bij Itunes, Spotify en Deezer.