Fest der Blasmusik uniek in Nederland

Steenwijk - Maar liefst 18 blaaskapellen onder één dak op vier podia. Het Fest der Blasmusik is een nieuw initiatief van Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie ontstaan sinds kort uit de fusie van KNFM en VNM en Rabo Theater De Meenthe.

Na evaluatie van twee blaasconcoursen voor blaaskapellen was duidelijk dat deze sectie van muziek een andere koers nodig had. Geen prestaties als uitgangspunt maar gezamenlijk musiceren, elkaar bekijken, elkaar verbeteren en ideeën op doen.
Op 7 november is het eerste Fest der Blasmusik en komen maar liefst 18 blaaskapellen naar het Steenwijkse Theater. Vanaf 12.00 uur spelen zij ieder twee keer op twee verschillende podia. Inmiddels zijn er al honderden kaarten verkocht en lijkt het erop dat het 'Fest' zich direct ook het grootste blaaskapellen evenement van Nederland mag noemen. Na de 18 amateurverenigingen speelt s’avonds Herman Engelbertinck und seine Egerlander musikanten in de theaterzaal als toetje op de taart. Herman Engelbertinck was 26 jaar muzikant bij de grote Ernst Mosch die met zijn muzikanten meer dan 50 miljoen platen verkocht in de wereld van de blaaskapellen. Kaarten voor het 'Fest' en voor het concert van Herman Engelbertinck zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl.