Alles over landelijke intocht van Sinterklaas bij elkaar

Meppel - Over zes nachtjes slapen is eindelijk zover: Sint Nicolaas zet op zaterdag 14 november 2015 in Meppel voet op Nederlandse bodem. Daarom is er een speciale website ontwikkeld met alle informatie over de landelijke intocht van Sinterklaas.

Bezoekers van de site kunnen bekijken wat er allemaal te doen is in Meppel op de dag van de intocht. Naast een overzicht van de activiteiten op zaterdag 14 november komen op de site ook regelmatig leuke acties aan bod. Dus houd de site in de gaten!

Sinterklaascabaret

Op de site staat ook de Top 10 van de best bekeken YouTube-filmpjes met cabaret over Sinterklaas; fragmenten uit programma's van cabaretiers als Hans Liberg, Helligen Hendrik, Javier Guzman, Harrie Jekkers, Sjaak Bral, Martijn Koning , Jiskefet, Toon Hermans en Najib Amhali. 

Grote boek van Sinterklaas

Volg de serie over het maken van het nieuwe Grote boek van Sinterklaas. Medewerkers van het Drukkerijmuseum laten stap voor stap het proces van handboekbinden zien. 

De Kapstok van Sinterklaas

Of bekijk de televisieserie "De Kapstok van Sinterklaas" van RTV Meppel en de Meppeler Courant. De Kapstok van Sinterklaas is een wekelijks Meppeler Sinterklaasjournaal in de aanloop naar de landelijke intocht op zaterdag 14 november. Het programma bevat onder andere interviews met burgemeester Jan Westmaas,  Luuk Heuckeroth, de maker van de Sinterklaasfilm en Henk van Looy en Sieb van der Weerd, mede-organisatoren van het Sinterklaasfeest in Meppel.

Naast de website Sinterklaas in Meppel is er natuurlijk ook een Facebook-pagina en een Twitter-account over de intocht van de Sint.