Initiatiefnemers gezocht voor aanleg breedband

Steenwijk - Een snelle internetverbinding is in Steenwijkerland niet voor iedereen weggelegd. Vooral in de buitengebieden is deze verbinding nog niet aanwezig.

Echter, de ontwikkelingen, toenemende mogelijkheden en vooral digitale dienstverlening via internet vragen om een steeds snellere internetverbinding. De aanleg van een breedbandnetwerk zorgt ervoor dat deze snelle internetverbinding gerealiseerd wordt.

Initiatief

Het uitgangspunt bij de aanleg van breedband is dat niet de gemeente, maar de inwoners het initiatief nemen. Want om de aanleg te laten slagen is een breed draagvlak nodig bij de inwoners. Zonder de inzet van inwoners heeft het project geen kans van slagen.

Inmiddels hebben zich in een aantal buitengebieden al verschillende inwoners als initiatiefnemer gemeld. Zij nemen deel aan de initiatiefgroep Breedband Buitengebied Steenwijkerland die zich hard maakt voor de aanleg van glasvezel.

Een aantal buitengebieden is nog niet vertegenwoordigd in deze initiatiefgroep. Dat zijn Moespot, Barsbeek, Ronduite, Doosje, Scheerwolde, omgeving IJsselham/Ossenzijl en de Eese. Voor deze gebieden worden dan ook nog enthousiaste initiatiefnemers gezocht.

Wie de aanleg van breedband in zijn woon/werkgebied van belang vindt, kan zich opgeven voor de initiatiefgroep Breedband Buitengebied Steenwijkerland via jan.van.ek@steenwijkerland.nl.
Meer informatie over de aanleg van breedband via www.iedereenopglasvezel.nl.