College gaat toch voor school langs Beulakerweg

Giethoorn - Het college van Steenwijkerland zet voor de fusieschool in Giethoorn in op de locatie nabij Beulakerweg 127. Daarmee geeft het gemeentebestuur gehoor aan de langgekoesterde wens van Giethoorn voor één school in het midden van het dorp.

Stichting Op Kop, het Oudercomité en 't Gieters Belang hebben lang moeten strijden om het college zover te krijgen een onderzoek te starten naar de locatie nabij de Beulakerweg 127. Eén fusieschool in het midden van het dorp, dat is de langst gekoesterde wens van Giethoorn. Lang domineert de school de politieke arena. Totdat het college op 1 december groen licht geeft.

'Ondanks dat er sprake lijkt van een onoverkomelijk verschil van mening tussen enerzijds de gemeente Steenwijkerland en anderzijds Stichting Op Kop, het Oudercomité en 't Gieters Belang, waarbij er aan de zijde van de betrokkenen vanuit Giethoorn wordt getwijfeld aan de integriteit van bestuurders en de bereidheid van de gemeente Steenwijkerland om tegemoet te komen aan de wensen van Giethoorn, zien wij op basis van argumenten een mogelijkheid tot een oplossing te komen', schrijft het college.

Met het besluit wordt de procedure voor de locatie nabij de Beulakerweg 127 in gang gezet, waarin wordt beargumenteerd waarom de beoogde locatie wenselijk is. De verwachting is dat het locatieadvies begin 2016 gepresenteerd kan worden.