Jaaroverzicht: de maand mei

Steenwijkerland - Leo Koopal, directeur/bestuurder van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland-Westerveld (IGSD) en NoordWestGroep heeft zijn opdracht teruggegeven.

Dit jaar blijkt dat er veel mis is binnen de sociale dienst. En al met al heeft het de gemeenschap al een miljoen euro extra gekost.

Taco Jongman

Taco Jongman uit Vollenhove beklimt een Himalaya-reus in Nepal. Door het slechte weer keert hij terug naar hoofdstad Kathmandu, waar hij de zware aardbeving meemaakt. Hij overleeft het. Hij verlaat het land met de gedachte om zo snel mogelijk te helpen. Hij voegt later dit jaar daad bij woord. Hij gaat aan de slag voor weeshuizen.

Fabian

Steenwijker Fabian Weydema (20) danst zich naar de finale van So You Think You Can Dance, waarin hij uiteindelijk derde wordt. Toch komt zijn droom uit: naast zijn dansopleiding kan hij werk van zijn hobby maken. Hij geeft nu workshops in binnen- en buitenland. Een grote brand verwoest de voormalige discotheek Locomotion aan de Stationsstraat.

Overval

Een jong gezin in de Hendrik van Steenwijck de Oude Straat in Steenwijk beleeft een bizar pinksterweekend. Jan en Sanne van der Linde en hun vier kinderen worden in de nacht van vrijdag op zaterdag slachtoffer van een woningoverval, waarbij de overvaller met een mes insteekt op het echtpaar. Jan weet de overvaller te overmeesteren. Later dit jaar is de dader, een 32-jarige man uit Havelte, veroordeeld tot vijf jaar cel.

Auti-start

Edwin en Monika de Jong van Auti-start B.V in Steenwijk hebben de Autismevriendelijkheidsprijs 2015 gewonnen.