Jaaroverzicht: de maand juni

Steenwijkerland - De Creazy Ladies hebben de grootste schaapskudde van textiel ooit gemaakt. Tijdens het Textiel Festival in Oldemarkt zijn er 5000 schapen van textiel te bewonderen.

De Crazy Ladies uit Oldemarkt richten zich nu op 2017, wanneer het tweede Textielfestival gepland staat. Dit keer met als thema ‘hand’ (het symbool van Oldemarkt).

Blankenham

De animo voor nieuwe huizen in Blankenham is zo laag dat het huidige woningbouwproject wordt gestaakt. Als ‘goedmakertje’ wordt de voormalige school verkocht en de bestemming veranderd om woningbouw mogelijk te maken.

Fusieschool

Een ludieke actie van de twee scholen uit Giethoorn tijdens de Avondvierdaagse van Steenwijk. Met de leus ‘niet in het noord, niet in zuid, maar in het midden’ vragen ze aandacht voor hun eensgezindheid over waar de fusieschool zou moeten komen. Ook bezoeken zij later het provinciehuis. Het college houdt lang haar poot stijf, maar gaat in december toch om. De locatie Beulakerweg 127 is nu de aangewezen plek.

Bouw schuur

Tinus en Anneke Veenstra uit Ossenzijl zijn ten einde raad. Al vier jaar proberen ze een project van de grond te krijgen aan de Kalenbergergracht. Vier in slechte staat verkerende schuren moeten plaats maken voor één mooie, te herbouwen, schuur. Door miscommunicatie moet de schuur na 2,5 jaar worden afgebroken en moet er een nieuwe vergunning worden aangevraagd.

Heidehoek dicht

Na ruim honderd jaar gaat OBS De Heidehoek in Vledderveen sluiten.

Rotte kiezen

Verheugend nieuws voor Oldemarkt. Er is belangstelling voor de locatie ‘Heutink’, Hoofdstraat 6-8, dat al langer dan een decennium als een rotte kies wordt gezien. De raad gaat akkoord met de gemeentelijke aankoop van de locatie. Ook gaat de raad akkoord met de sloop van het oude gemeentehuis. Later dit jaar heeft de raad geld beschikbaar gesteld om andere rotte kiezen aan te pakken: naast de Gereformeerde kerk in de Onnastraat, locatie Kiekebelt in Tuk en de locatie Kerkstraat 13-17/hoek Gasthuisstraat in Vollenhove.