Jaaroverzicht: de maand juli

Steenwijkerland - Een vuurzee legt de woonboerderij van Henny Schoemaker en Johan Middelbrink uit Kallenkote in de as. Oorzaak: blikseminslag. Het paar is ongedeerd, maar in één klap dakloos.

Jumbo

De laatste C1000 uit Steenwijk (en tevens een van de laatsten in het noorden van het land) verdwijnt en maakt plaats voor een nieuwe Jumbo aan de Steenwijkerdiep.

Campings Paasloo

De campings in Paasloo hebben uitbreidingsplannen. Die van Krolsbergen is inmiddels goedgekeurd en vanaf volgend jaar wordt gestart met de verbouwing. De Eikenhof is er nog niet uit met de omwonenden: zij vinden de beoogde uitbreiding te fors voor hun dorp.

Brand

Een blikseminslag treft de woonboerderij van de familie Gorte aan de Kanaaldijk in Giethoorn en brandt uit. Ze zijn ongedeerd en ook de dieren kunnen op tijd in veiligheid worden gebracht. Er is echter geen tijd om persoonlijke bezittingen veilig te stellen.

Stonehenge

Het wordt een gedenkwaardig Stonehenge festival: voor het eerst op een andere locatie dan bij De Buze (op het plein voor De Meenthe) én het muziekfestival wordt voortijdig afgeblazen in verband met het slechte weer.

Sociale dienst

De affaire NoordWestGroep/ISGD Steenwijkerland/Westerveld kost de gemeente Steenwijkerland zeker een miljoen euro. In december buigt de gemeenteraad zich over een plan van aanpak dat moet leiden tot een efficiëntere en financieel rooskleuriger organisatie.