Jaaroverzicht: de maand augustus

Steenwijkerland - Mannenkoor Karrespoor viert het 25-jarig bestaan met twee optredens tijdens het Dicky Woodstock festival.

Steenwijk is een van de eerste steden waar sinds begin van dit jaar het betaald parkeren is afgeschaft. Het blijkt een goede zet: de binnenstad trekt meer bezoekers en de parkeerplaatsen zijn beter bezet.

Monopoly

Giethoorn heeft een plek weten te bemachtigen op het internationale Monopoly-bord. Het dorp heeft zijn plek op de toeristische kaart afgelopen jaar enorm weten te verstevigen. Met name de groep Aziatische gasten is sterk gegroeid.

Fabian

Sinds zijn deelname aan ‘So you think you can dance’ is de Steenwijker danser Fabian Weydema een beroemdheid. Zijn optreden tijdens het laatste Vestingfeest zorgt voor een bomvolle Markt. Ook de workshops die hij verzorgt in de Groene Long, na het Prinsjesdagontbijt met prins Pieter-Christiaan op 16 september, trekt veel belangstelling.

Stuntelig varen

Opnieuw haalt Giethoorn de landelijke media als een groepje vrouwen zo stuntelig aan het varen is door de Gieterse grachtjes dat een filmpje van hun verrichtingen ‘viral’ gaat. De dames krijgen een vaarcursus aangeboden.

De Steenwijker Jaap van Weenen wordt tot twee keer toe tijdens het hardlopen op de Havelterberg aangevallen door een buizerd.  In Oldemarkt geeft pastoor Van der Sman het startsein voor restauratie van de Heilige Willibrorduskerk.