Jaaroverzicht: de maand september

Steenwijkerland - Na zeven maanden komt de Raad van State eindelijk met een uitspraak over de Hypermarkt op Eeserwold.

De gemeente moet opnieuw met Focus, de initiatiefnemer van de bouw van een retailpark met een hypermarkt, om tafel. In het plan zijn wanden aangebracht. Volgens de raad is er dan geen sprake van één open winkelruimte. Later dit jaar dient Focus een plan zonder wanden in.

De Ambelt

Ouders reageren ongerust op het nieuws dat speciaal onderwijsinstelling De Ambelt leerlingen en expertise gaat overdragen aan het reguliere onderwijs.

Prins

Een echte prins komt op het Prinsjesdagontbijt. Prins Pieter-Christiaan van Vollenhoven is tevens voorzitter van Laureus, een stichting die zich inzet met 150 projecten in 34 landen in om kinderen te laten sporten.
Er is een loop van het marktplein naar De Groene Long in Steenwijk aan verbonden. De prins loopt zelf mee.

Trillend Riet

Trillend Riet, het belevingstheater dat in De Weerribben te zien is, is zo populair dat de zes voorstellingen volledig uitverkocht zijn. De biomassacentrale aan de Dolderweg gaat per 1 januari weer draaien, is het streven.

Biomassacentrale

IJsbeer Energie BV heeft de centrale overgenomen. Bewoners zijn er niet gerust op.

De Buze

Cultureel Jongerencentrum De Buze gaat na een verbouwing van anderhalf jaar weer open. Tijdens landelijke Burendag wordt een open dag gehouden.

Koken met sterren

Museumboerderij ‘t Olde Maat Uus heeft ambitieuze uitbreidingsplannen. Sterrenkoks Jarno Eggen, Martin Kruithof en Jonnie Boer gaan koken in de boerderij, met als doel geld bij elkaar te krijgen voor de uitvoering van de plannen. Opbrengst: 15.000 euro.

De Meenthe

Om De Meenthe toekomstbestendig te houden, wil het college van B & W het gebouw Rabo Theater De Meenthe kopen. Op die manier zou Stichting De Meenthe binnen twee jaar een zogeheten ‘break even’exploitatie kunnen bereiken.