Jaaroverzicht: de maand oktober

Steenwijkerland - In de Adalia hoeve in Scheerwolde wordt een groep van 35 minderjarige vluchtelingen opgevangen. Spontaan ontstaan her en der initiatieven om de jongens te helpen.

De informatiebrief die de inwoners van Scheerwolde huis aan huis hadden moeten ontvangen, blijkt overigens niet overal te zijn aangekomen.

Crematorium

Niet alle omwonenden zijn blij met de plannen van Respectrum Crematoria om een crematorium op Eeserwold te realiseren. Dat komt naar voren tijdens een inloopavond.

Vuurwerk Tuk

Het vuurwerk in Tuk komt weer bij de vijver aan Bakkersveld. Vorig jaar moest op het laatste moment worden uitgeweken naar het evenemententerrein aan het Achterveld, maar dit bleek niet ideaal.

Oudste wordt 102

Marie Oosterveld, de oudste inwoonster van Steenwijkerland, viert haar 102-de verjaardag. In haar woning in De Landerijen in Oldemarkt krijgt ze bezoek van wethouder Wim Brus.

In Blokzijl sluit Dinie Boes-Kuik de deuren van de drogisterij aan de Bierkade. Op 1 april opent hier een tapasrestaurant.

Coffeeshop

Burgemeester Marja van der Tas ligt onder vuur in zaak-coffeeshop. De Raad van State zet grote vraagtekens bij het omgaan met klachten over coffeeshop Alien in de Gasthuisstraat. Buurtbewoners klaagden bij de Raad over de geringe daadkracht van de burgemeester en het onduidelijke handhavingsbeleid.