Jaaroverzicht: de maand november

Steenwijkerland - Dick Pouwels uit Ossenzijl wordt overall-winnaar van de Nationale Schilders Vakprijs 2015. Hij won overigens niet in zijn eigen categorie: daarvoor was het project van deze vakspecialist té bijzonder: De Glazen Koets.

Kindcentrum Claus ontsnapt aan een ramp: er blijkt sprake te zijn van een groot gaslek in de leegstaande gymzaal aan de Parallelweg. Enkele weken later besluit de gemeente dat de gymzaal gesloopt wordt, om dergelijke gevaarlijke situaties in de toekomst uit te sluiten.

Ontsluitingsweg

Alle politieke partijen vinden dat hét grote verkeersknelpunt van Blokzijl moet worden opgelost, en er komt dan ook een onderzoek naar mogelijkheden voor een ontsluitingsweg bij Blokzijl.

Projecten

Plaatselijke Belangen en wijkverenigingen dragen negen projecten aan, die de leefbaarheid verhogen. Een paar voorbeelden: een multifunctioneel speelveld in Blokzijl, een fontein in stadspark Old Ruitenborgh en een upgrading van de speelplaats aan de Ketstraat in Giethoorn.

Hypermarkt

Focus Retail Development BV dient een nieuw plan in bij de gemeente voor de hypermarkt. Dat is het resultaat na de uitspraak van de Raad van State  in september. in het nieuwe plan wordt uitgegaan van één grote open ruimte zonder scheidingswandjes.

Puzzels Tuk

Het college van B&W gaat onderzoeken of basisschool ‘t Puzzels Tuk kan worden ondergebracht in School B in Steenwijk.  In School B, een nieuwe school met veel voorzieningen, staan vier lokalen leeg.

Marktplein

Een extern bureau komt met een advies aan de projectgroep die werkt aan een stadsvisie om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Een van de aanbevelingen is dat het marktplein op de schop moet. Het plein moet vernieuwd worden met een andere bestrating (grijze stenen en diagonaal gelegd).