Pluim van het Jaar is voor Autisme Info Centrum

Steenwijk - Het Autisme Info Centrum (AIC) Steenwijkerland heeft dinsdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Rabo Theater De Meenthe de Pluim van het Jaar in ontvangst mogen nemen.

De zilveren pluim en de cheque ter waarde van € 2000,- zijn namens de stichting Stad en Streek overhandigd door Gerard Ardesch.

Vele tientallen reacties met suggesties zijn de afgelopen weken binnengekomen naar aanleiding van een oproep in de kranten van Boom regionale uitgevers. 'En het was niet eenvoudig om tot een definitieve keuze te komen', aldus Ardesch namens de jury, die verder bestond uit Han Evers, Alfred Peterson, Minne Wiersma en Henk Ymker.
Voorwaarde om in aanmerking te komen voor de Pluim is, dat de organisatie zich moet hebben ingezet voor een doel of het plan moet hebben opgevat voor een initiatief, waarmee de samenleving in stad en streek wordt gediend.

Meer draagvlak

Het Autisme Info Centrum in Steenwijkerland wordt gerund door enthousiaste ervaringsdeskundige vrijwilligers, die altijd klaar staan voor personen met een autisme spectrum stoornis (ASS), maar ook voor hun naasten en ieder ander, die meer wil weten en leren over autisme. Zoals hulpverleners, mantelzorgers en personen uit het onderwijs. Gerard Ardesch: 'Het is een geweldig initiatief, dat een bredere bekendheid verdient en meer draagvlak moet krijgen in de Steenwijkerland.'

Wereld Autisme Dag

Initiatiefneemster Mariëtte Essink uit Steenwijk van het AIC is bijzonder blij met de prijs. 'Met het geldbedrag kunnen we op 2 april de Wereld Autisme Dag tijdens een lokaal evenement in De Meenthe verder inkleuren en voor belangstellenden kosteloos toegankelijk maken', zo reageerde zij. 'Regelmatig zijn er themabijeenkomsten en filmochtenden, alsmede gespreksgroepen. Lotgenotencontact dus om met elkaar te praten en elkaar te steunen.'