Scholen voorlopig dicht

Steenwijk - Veel scholen in Steenwijkerland zijn dicht.

RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe hebben besloten dat de scholen woensdag de gehele dag dicht zijn.

Donderdagochtend vroeg is er in verband met de weersvoorspellingen nog wel overleg tussen RSG Tromp Meesters en CSG Eekeringe. Daarna zullen beide scholen om uiterlijk 7.00 uur via de website communiceren of de lessen daadwerkelijk doorgaan of niet. 

Ook CSG Eekeringe geeft om half tien een update.

Ook het kindcentrum Claus en de Beatrixschool melden dat de school vandaag dicht blijft.

Ook school B meldt dat de school de hele dag dicht blijft. Veel leerkrachten kunnen niet naar Steenwijk komen.

Obs 't Vonder in Wanneperveen gaat wel open. Er zijn twee leerkrachten onderweg naar school. Juf Mirjam en juf Yvonne kunnen niet bij huis weg komen. De school is straks wel open voor opvang van kinderen die niet thuis kunnen blijven.

Basisschool de Lepelaar in Scheerwolde is vandaag gewoon open. OBS de Slinge in Oldemarkt biljft dicht.

Ook kindcentrum Johan Friso blijft gesloten vandaag. Het is voor meerdere leerkrachten en ook voor ouders niet vertrouwd de weg op te gaan. Gisteren was het al spannend, maar vandaag is de gladheid nog erger. 'We zullen ervoor zorgen dat de deuren van de school om 8.30uur wel open zijn, wanneer het door omstandigheden voor u noodzakelijk is om opvang voor uw kind te hebben', meldt de school.

De Beatrixschool blijft vandaag gesloten.

Ook de Zuider- en de Noorderbasisschool in Giethoorn blijft vandaag gesloten.

Zwembad en bibliotheek

Het zwembad in Vollenhove is vanmorgen dicht. Rond half een hoopt het personeel aanwezig te zijn en het bad weer te openen.

De bibliotheken van Oldemarkt en Giethoorn zijn vandaag gesloten in verband met de ijzel, meldt Bibliotheek Kop van Overijssel.