Personeel overnacht in ziekenhuis

Meppel - Topdrukte in het Isala Diaconessenhuis. Om goed voorbereid te zijn op de te verwachten drukte van donderdagmorgen heeft het ziekenhuis voor aankomende nacht bedden beschikbaar gesteld, zodat medewerkers kunnen overnachten.

Oudere inwoners komen de deur niet uit, omdat trottoirs en straten in buurten en wijken onbegaanbaar zijn door de gladheid. Wie wel de deur uitgaat riskeert een valpartij. Het Isala Diaconessenhuis in Meppel is vanwege de gladheid drukbezocht.

Dinsdag meldden achttien personen zich met een botbreuk bij de spoedeisende hulp. Woensdagochtend vroeg werden al zes mensen met een botbreuk in het gips gezet. De verwachting is dat het aantal fors  toeneemt.

Niet alle personeelsleden zijn in staat om naar hun werk in het ziekenhuis te komen, maar er wordt gezorgd dat er altijd genoeg personeel aanwezig is. Door de ijsafzetting op hoogspanningsleidingen in het Noorden zijn er sinds zondagmiddag korte onderbrekingen in de stroomvoorziening. Het Diaconessenhuis heeft daarom maandagavond om 20.30 uur de noodstroomvoorziening aangezet.

Code rood

In Drenthe werd vanochtend om 11.00 uur code rood voor grootschalige gladheid als gevolg van ijzel afgegeven. De gladheid komt vooral voor ten noorden van de lijn Alkmaar-Lelystad-Enschede. In het noorden en noordoosten houdt de gladheid waarschijnlijk aan tot donderdagochtend. Elders verdwijnt de gladheid in de loop van de avond.

In Meppel werden bij Stad&Esch, Dingstede, Greijdanus, Terra en het Drenthe College geen lessen gegeven. Ook de meeste basisscholen in stad en streek bleven dicht. De treinen rijden in Noord-Nederland volgens dienstregeling. Verschillende busdiensten zijn uitgevallen.

De Meppeler brandweer is met een aantal vrijwilligers voortdurend paraat op de kazerne om uit te rukken in geval van calamiteiten.